Päivä Ivalossa on sama ko viikko Hawaijilla. - Vuotin Mitri

lauantai 1. joulukuuta 2012

Marraskuinen Inarijärvi...

... Voi tarjota upeita elämyksiä niin järveen tipahtamisessa kuin kesää komeammissa väreissään. Oli muistaakseni torstai-ilta kun kaverini bemaria purettiin. Outo numero soitti mietin että kukahan se täällä on? No paikallinen ammattikalastaja soitti josko voisin renkiänsä tulla tuuraamaan maanantaista torstaihin. Sovittiin että maanantaina puoliltapäivin ilmestyn River Campingiin ja jos joutuisin odottelemaan niin saisin oluen juoda, mutta kännissä kuitenkaan ei saanut olla. Kelit kuulemma niin arktisia.


No näin tehtiin ja paikallinen poliitikkohan sieltä vaihdossa tuli. Ranta oli jäässä kesti kävellä mutta veneellä hajotettavissa. Seuraavana aamuna päivä jo paistoi kun kokemaan lähdettiin ja kuinka se taas sattuikaan kun minä olen veneessä niin ei kalaan kalaa. Päivänvalon aika on lyhyt ja ilta pimeä ja synkkä kuin kaikissa kauhutarinoissa... Ei näe ottaa kusivehkeistä kiinni ilman ottalamppua. Mutta maisemat olivat mitä parhaimpia. Pastillivärinen taivas kertoi kylmyydestä, myös pienen tuulenvireen muodostama aallokko oli erillainen kuin kesällä, kylmyys paistoi läpi siitäkin. Näpit jäässä verkkoja koin ja kaiken tämän kylmyyden varmisti vielä kaikuluotaimen näyttämä veden lämpötila. 0-2 astetta celciusta... Hyrrr! Ei paljon tehny mieli järveen maikahtaa.   

Ainiin edellisenä päivänä heti jääpeitteestä päästessämme huomasin heti jotain uutta... Ja voin sanoa että moni paikallinen ei ole ikinä nähnyt niin keltaista auringonlaskua. Pilvien läpi paistoi aurinko kohdassa jossa pilvipeite oli heikompi. Heti kättelyssä tuli hyvä fiilis tästä reissusta. No loppuviikkoa kohden kalaa alkoi tulla mutta kuulemma heikosti kuulemma. Itse olin tyytyväinen. Mutta niin kaikki hyvä loppuu aikanaan ja jouduin lauantaina sitten lähtemään takasin kylille. Ja sunnuntaina sitten opiskelemaan. Vuokraveneen kuljettajakurssin kävin viikolla ja järvi on ilmeisesti jäässä jo nyt kirjoittaessani. Olisin voinut jäädä saareen vaikka seuraaavaan sulaan veteen. Laitan vielä muutaman kuvan mm. saaliista ja maisemasta. Lukijoille toivotan samassa yhteydessä Kalaisaa pilkkitalvea. Palataan asiaan taas keväällä uusin reissuin ja kilpailuin. Kuinka jo kaipaankaan kesää.


Muistakaahan luke blogia myös ensikesänä! Talviunille -> Eikun tohon suuntaan <-

2 kommenttia:

  1. Mikä mahtaa olla raudun rauhoitus aika inarilla?

    VastaaPoista
  2. Inarin kalastusalueen 2.5.2012 tekemällä päätöksellä: Raudun lisääntymisen turvaamiseksi on rautu (nieriä) salvelinus alpinus rauhoitettu Inarin kalastusalueella (Inarin kunnan alueella) 15.9 - 30.11 välisenä aikana. Lisätietoa Inarin kalastusalueen kalastussäännöstä saat: http://www.inarinkalastusalue.fi/.

    VastaaPoista