Päivä Ivalossa on sama ko viikko Hawaijilla. - Vuotin Mitri

perjantai 15. elokuuta 2014

Reissu metsäjärvelle

Viime aikoina on tapahtunut monenlaisia positiivisia asioita,  joita kutsutaan suuriksi elämänmuutoksiksi. Asioita joista monet pöytälaatikkorunoilijat ammentavat aiheita teksteihinsä.
Huonekalufirman auto kierteli ympäri kylää. Tuli ihan vanhat ajat mieleen. Aikoinaan kiertäviä kauppiaita saattoi nähdä joka viikko. Jotkut möivät pölynimureita, toiset kaupittelivat nahkatakkeja. Ajattelin ensin, että joku kyläläinen on tilannut huonekaluja kotiinsa. Auto pysähtyikin yllättäen talomme kohdalla. Mies tervehti ystävällisesti ja kysyi, tarvitsisinko uutta sohvaa. Kieltäydyin kohteliaasti, ja auto jatkoi matkaansa.
Olin ostanut alkuviikosta itselleni auton. Sellaisen, jolla uskaltaa ajella huonommillakin teillä – ilman että tarvitsee paluumatkalla kerätä irronneita muoviosia tien varresta. Starttasin toyotan käyntiin, ja matka alkoi.  Vähän ennen Nellimin kylää käännyin huonokuntoiselle metsätielle. Toyotalla pääsin vaivoitta järven rantaan. Tällä kertaa ei tarvinnut kävellä loppumatkaa.
Järven rannalla odotti vanha soutuvene, johon viritin sähköperämoottorin kiinni. Sitten lastasin akun ja kalastusvälineet veneeseen. Vapateline oli jäänyt toiseen veneeseen, joten viritin vain yhden vavan pyyntikuntoon. Irrottauduin rannasta ja käynnistin moottorin. Moottori toimi hyvin, ja akkukin näytti olevan täynnä. Tarkistin vaapun uinnin ja laskin sen pyyntiin. 
Pidin toisessa kädessäni vapaa ja toisessa moottorin ohjauskahvaa. Yhtäkkiä vapa nytkähti, ja veneen takana kala nousi nopeasti pintaan. Sain tehtyä vastaiskun. Väsyttelin kalaa rauhallisesti. Melko nopeasti se alkoi lähestyä venettä. Uitin kalan haaviin ja nostin sen veneeseen. Silmämääräisesti totesin kalan olevan yli 60-senttinen. Kaivoin mittanauhan esille ja varmistin vielä. Mittanauhan mukaan kalalla oli pituutta vähän reilut 60 senttiä.  Totesin itsekseni ääneen, että tuosta tulee hyvä suolakala. Käänsin veneen tulosuuntaan ja ajoin saman tien takaisin rantaan. Perkasin kalan ja pakkasin tavarat autoon. Kotiin saavuttuani laitoin taimenfileet suolaan.
-Harjus-Antero


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti