Päivä Ivalossa on sama ko viikko Hawaijilla. - Vuotin Mitri

keskiviikko 9. elokuuta 2017

Maastopyörillä kalaan

Ostin taannoin uuden maastopyörän, jota pääsin testaamaan Ivalossa viikonloppuna. Ajelimme myöhään torstai-iltana Tommin kanssa Ivaloon ja heti piti päästä kalalle.

Ensimmäinen pyörälenkki tehtiin Jaskankoskelle. Tommi nappasi ekalla heitolla taimenen, Minä sain harrin. Lähdettiin nukkumaan.Aamulla pakattiin kamat Jeeppiin ja lähdettiin kohti oletettua kalapaikkaa. Otimme pyörät telineestä ja lähdimme pyöräilemaan hiekkatietä, joka pian muuttui poluksi ja sitten, noin 11 kilometrin taivalluksen jälkeen, suoksi. Keskellä suota mietimme miten tässä näin kävi.Suolla ei pyörillä tehnyt  mitään, joten hylkäsimme ne. Painoin niiden sijainnin mieleeni, että löytäisimme ne paluumatkalla.


Suolla oli yllättävän paljon elämää porojen lisäksi näimme sammakkoja, vesilintuja sekä sisiliskon.


Taivalsimme suota usemman hetken ja söimme hilloja. Lopulta suokin onneksi loppui ja pienen metsäkannaksen jäkeen kuulimme kosken äänen.

Pakurikääpä
Kalastelimme kosken läpikotaisin, mutta kalaa ei saatu. Tiesin, että kalaa kyllä joessa on, joten päätimme antaa monttujen rauhoittua. Keitimme kahvit ja söimme retkimuonaa, johon piti lisätä vain kiehuva vesi, sekoittaa, sulkea pussi ja odottaa 15 minuuttia, jonka jälkeen ruoka olisi valmista. Noita Leaderin pusseja en kyllä suosittele kenellekkään, oli molemmat syömämme sen verran karmeita.


Evästauon jälkeen lähdimme takaisin joelle ja kalaakin saatiin. Taimenia emme yhyttäneet, mutta mukavan kokoisia harreja saimme ylös asti. Perho voitti tälläkin kertaa vieheen.Paluu ei mennyt ihan putkeen, sillä päästäni oli jotenkin kadonnut pyörimme tarkka sijainti. Lopulta pyörät kuitenkin löytyivät. 

Päätimme säästää voimiamme ja oikaista suon yli ja kantaa pyörät vaaran takana olevalle talvitietielle. Talvitie oli kuitenkin ajokelvoton joten jouduimme raahamaan pyöriä pitkän matkan. Löysimme matkalla onneksi lähteen, josta saimme kylmää juotavaa janoon.Lopulta tie muutui ajokelpoiseksi ja loppumatka meni mukavasti. Nostimme pyörät takaisin telineelle. Tommi tarkisti kännykästään kuinka pitkä pyöräily- ja kävelymatkamme oli ollut - se oli 40 km.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti