Päivä Ivalossa on sama ko viikko Hawaijilla. - Vuotin Mitri

sunnuntai 23. heinäkuuta 2017

Katiskamiesten savuahvenet

Uistelureissulta takki tyhjänä rantaan palatessani huomasin naapurin isännän hääräilevän vastarannalla savustuspöntön ympärillä. Tuuli kuljetti sieraimia kutkuttavan savukalan tuoksun.
Täytyypä tästä lähteä ahvenen pyyntiin itsekin, huomasin ajattelevani ääneen. Katsahdin kerran ympärilleni varmistuakseni, että kukaan ei kuullut ääneen lausuttuja ajatuksiani.
Kaivoin kelluntatakin taskusta puhelimen ja soitin Tanhuan Artolle. Arto ei vastannut ensi yrittämällä mutta soitti kuitenkin hetken kuluttua takaisin. Perinteisten kuulumisten vaihdoin ja kauhean jaarittelun päätteeksi menin asiaan ja ehdotin ahvenenpyyntireissua. Arto kuulosti innostuvan ideasta ja lupasi kysyä kalastajakaveriltaan katiskoita lainaksi.

Illalla kahdeksan jälkeen lähdettiin Arton autolla kohti kalapaikkaa. Puolituntisen ajomatkan jälkeen olimme järven rannalla. Metsäjärvi oli pieni ja oudon muotoinen. Kartasta katsottuna se näytti muodokkaalta takamukselta.
Arto oli onnistunut saamaan järven rannalla olevan soutuveneen avaimen haltuunsa eräältä tuttavaltaan. Aikaa säästyi mukavasti, kun ei tarvinnut raahata mukana omaa venettä.
Lastasimme katiskat vanhaan soutuveneeseen ja lähdimme etsimään parhaita katiskapaikkoja. Laskimme katiskat pyyntiin ja soudimme takaisin lähtöpaikalle.


Rannan lähistöltä löytyi kivillä ympäröity nuotiopaikka. Joku oli raahannut paikalle kaksi isoa pölkkyä istuimiksi. Istahdimme pölkyille syömään eväitä. Tulia emme viitsineet tällä kertaa tehdä, kun kelikin oli niin lämpöinen.
Lyhyen evästauon jälkeen kävimme kokemassa katiskat. Viiden katiskan saldona oli viisi hyvänkokoista ahventa. Kalapaikka vaikutti todella hyvältä. Katiskat saivat jäädä yöksi pyyntiin samoille paikoille. Rantaan saavuttuamme perkasimme kalat ja lähdimme kotimatkalle. Arto lupasi käydä aamulla kokemassa katiskat ja nostaa ne samalla pois.
Aamulla Arto soitti. Kalat eivät olleet liikkuneet yön aikana. Vain yhdessä katiskassa oli ollut pari tuuman mittaista ahventa. Saatiin kuitenkin savukalat. Päivän aikana savustimme edellisenä iltana pyydetyt ahvenet.

Harjus-Antero
-

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti