Päivä Ivalossa on sama ko viikko Hawaijilla. - Vuotin Mitri

perjantai 1. syyskuuta 2017

Tarinat edellä

Kuva: @SnOwstone

Ennen avoveden kalastuskauden alkua olin todella innoissani. Valtavan innostuksen taustalla oli tällä kertaa muutakin kuin tulevan kesän kauan odotetut kalastusseikkailut. Perinteisten blogihommien lisäksi tehtävälistalla oli uuden, netissä kalastuskokemuksiaan jakavan kalastusporukan perustaminen. 
Idea uudesta kalastusryhmästä oli kytenyt ajatuksen tasolla jo pitkään. Lopulliseen muotoonsa se jalostui, kun tapasin yhdessä saunaillassa erään kaverin, joka oli ainakin juttujensa perusteella hurahtanut täysin kalastuksen mystiseen maailmaan. Olimme heti samalla aaltopituudella. Armeija-aikojensa muistelemisen lisäksi kaveri puhui taukoamatta kaikesta kalastukseen liittyvästä. Jos joku on kalahullu, tuo kaveri on juuri sellainen, ajattelin loputtomilta tuntuvia juttuja kuunnellessani.
Jonkin ajan kuluttua aloimme suunnitella netin välityksellä uuden kalastusporukan kokoamista. Suunnitelmat etenivät hitaasti mutta varmasti. Nopeasti huomasimme, että porukan ydinryhmään tarvitaan lisää osaavia ihmisiä. Sopivat kaverit löytyivät molempien kaveripiireistä ilman suurempia etsintöjä. Porukka alkoi olla kasassa. Vielä piti keksiä joukolle toimintaa kuvaava nimi. 
Hyvien nimiehdotusten seasta oli vaikea poimia parasta nimeä. Lopulta kaikkia jäseniä miellyttävä nimi kuitenkin löydettiin. Asiat lähtivät rullamaan omalla painollaan. 
Jonkin ajan kuluttua huomasin, että oma vapaa-aikani ei tule millään riittämään tämän kunnianhimoisen projektin läpiviemiseen. Vaakakupissa painoivat normaalin arjen lisäksi tuottavuusajatteluun ajautuneet työkuvioni. Joten pojat jatkoivat virvelit tanassa avoimin mielin, ylävirrassa odottavia uusia haasteita kohden. Minä jäin nuotiopaikalle  yhtä hienoa kokemusta rikkaampana. 
Koko Kesä Kalassa -blogin hommat ovat kuitenkin jatkuneet entiseen tapaan: talkoohengessä, tarinat edellä, taiteellisella ja hieman kotikutoisilla mausteilla höystettynä.
Avoveden kalastuskausi on edennyt taas yllättävän nopeasti. Monta hienoa ja tapahtumarikasta reissua on koettu jo tähänkin mennessä. Jokasyksyiset vetouisteluhommatkin kolkuttelevat jo oven takana. Uutta sisältöäkin saattaa vielä tälle kaudelle ilmestyä. Pysykää kanavalla!

Lopuksi haluan kiittää kaikkia blogin lukijoita. Kiitokset lähtevät myös Matiakselle ja talkoomies Aki-Tapanille.


-Harjus-Antero              

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti