Päivä Ivalossa on sama ko viikko Hawaijilla. - Vuotin Mitri

sunnuntai 1. lokakuuta 2017

Kirjoja pimeneviin syysiltoihin
Kaikkiruokaisena kirjojen kohtuukuluttajana olen kahlannut vuosien saatossa läpi lukuisia teoksia. Lukemieni kirjojen aiheet ovat yleensä vaihdelleet laidasta laitaan. Kirjojen lukeminen on aina ollut yksi mieluisimmista tavoistani viettää vapaa-aikaa. Olen aina pitänyt myös kalastuskirjallisuudesta. Kaikenlaiset kalastamiseen liittyvät teokset ovat yleensä tarjonneet ne kaikkein mieleenpainuvimmat lukuelämykset. Kalatarinoiden tarkasti kerrotut yksityiskohdat ja tiiviiksi rakennetut juonet ovat mielestäni hyvien tekstien tärkeimmät rakennusmateriaalit. Edellä kuvailtujen elementtien joukkoon sopii hyvin myös lämminhenkinen huumori. 

Jonkin aikaa sitten lainasin kirjastosta Harri Sirolan  Silkkaa kalajuttua -novellikokoelman. Kirjailijan tuotanto ei ollut minulle entuudestaan tuttua, mutta päätin siitä huolimatta tutustua tähän 1990-luvulla julkaistuun teokseen. Kymmenestä novellista koostuva lämpimällä huumorilla ja huikeilla juonenkäänteillä sävytetty novellikokoelma oli hieno lukukokemus. Kirjan luettuani ihmettelin, miten olen onnistunut kiertelemään kirjaston hyllyjen välissä näinkin kauan törmäämättä aiemmin tähän teokseen.             

Yksityiskohtaisesti kuvailtujen ja mukaansa tempaavien tarinoiden ystäville suosittelen myös Matti Kettusen teoksia. Kettusen laajasta tuotannosta löytyy varmasti jokaiselle kalastus- ja eräkirjallisuuden ystävälle mielenkiintoista luettavaa.

Kalastus- ja eräkirjallisuudesta puhuttaessa en voi olla mainitsematta myöskään Hans Lidmanin nimeä. Esimerkiksi Lidmanin Tuntureita ja taimenia -kirja on tullut luettua useampaankin otteeseen vuosien varrella.
  
-Harjus-Antero


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti