Päivä Ivalossa on sama ko viikko Hawaijilla. - Vuotin Mitri

lauantai 19. toukokuuta 2018

Avovesikausi aukaistaan ennenkuin pilkkikausi päätetään.

Näillä korkeuksilla jäät alkaa olla jo finaalissa, joten pilkkikausi päätettiin hienosti "viimeisillä jäillä" helatorstaina 10.5.2018. Jos olisimme tulleet pilkille kaksi päivää myöhemmin, emme välttämättä olisi tuolle järvelle enää päässeet.

Päivän aikana sulamisvedet olivat vallanneet sen kuivemman jängän, jonka ylitimme aamulla. Kelkalla liikkuminen varsinkin paluumatkalla oli jo vaikeaa, kun lumet olivat sulaneet päivän aikana hurjasti. Enkä ihmettele yhtään, sillä kuuma oli jäällä pilkkiessä, T-paita kelit. Mutta ehjänä pääsimme perille, ja komeaa kalaakin tuli. Ivalon perhokalastajien Kultahippu-special-värin Mutu-leech toimi kuin tauti. Tämä väri on kehitetty ja myydään Hotelli Kultahipun ja Ivalon Perhokalastajien yhteystyönä.

 Tässä vaiheessa kalaa on jo tarpeeksi ja suunta on kotiinpäin.

 Kultamorri petti myös pienen siian.

 Ahven. 1054g

Komeita ahvenia ja viehekkin kuvassa. 

Avovesikausi 4.5.2018
Ettei ihan pilkkimiseksi mene, niin avovesikausihan on jo avattu ennen tuota pilkkireissua. Harjuksen kuturauhoitus ei ole voimassa pohjoisimmassa Suomessa, joten kalastaa saa heti kun jäät sen sallivat. Suuntasimme sulan veden äärelle tarkoituksenamme testailla uusia ja vanhoja välineitämme. Minulla olikin neljä vapaa mukanani. Ensimmäisenä ajattelin kokeilla uusinta hankintaani, perhosettiä, jonka huusin Facebook ryhmästä: Zpey Zero #7 keloineen ja siimoineen. Kelpo vapa, ja siimakin toimi.

Kalastin hieman sillä yhtä monttua tyhjää. Sen jälkeen päätin siirtyä vaihtamaan välineitä. Matkalla välineiden luo huomasin kuitenkin potentiaalisen syvänteen reunan, jota pysähdyin heittämään hetkeksi. Muutaman heiton jälkeen kävi tärppi. Luulin sitä kuitenkin pohjakosketukseksi, mutta pari heittoa myöhemmin tulikin yllättäen taas "pohjakosketus". Tällä kertaa pohja alkoi kuitenkin nykiä vapaa ja veti jopa siimaa kelalta. Hetken aikaa kesti ennen kuin sain kalan kammettua pintaan, jolloin näin sen olevan taimen – ja mitallinenkin vielä. Väsytys kesti oletettua kauemmin, johtunee pitkästä talvesta ja "uudesta" setistä. Tuntuma hukassa.

Kiville kalan kuitenkin sain ja totesin sen olevan pienempi kuin luulin. Kuitenkin mittaillessani sitä vavanvartta vasten katsoin sen olevan juuri ja juuri 50 senttiä pitkä. Siispä kala kyytiin. Kotona mittasin saaliin vielä uudestaan, ja tulos oli tasan 50 senttiä. Hyväkuntoinen, oikein punalihainen kala. Tästä on hyvä lähteä parantamaan.


 avauskala. 

Makkaran paistoon ja jatkamaan. Uittelin samaa montana-nymfiä kaikessa rauhassa, kunnes yhtäkkiä vapa taipui. Tätä tosin ei voinut luulla pohjakosketuskeksi, joten kelaaminen alkoi heti.

Kala tuli kuin uppotukki perässä – pohjia pitkin ja vastaan laittamatta. Tippi nousi pintaan, jolloin pakotin myös kalan pintaan. Iso harrihan se oli: 49 senttiä pitkä, painoa ei saatu.

Harjus 49cm.

Ottiperho.

Luttojoen tulvaa. 

Ivalojoen Alakoski tulvassa äitienpäivänä


Tästä on hyvä lähteä jatkamaan kautta! Kireitä kaikille.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti