Päivä Ivalossa on sama ko viikko Hawaijilla. - Vuotin Mitri

torstai 21. heinäkuuta 2011

Kalastusta vaihtelevissa sääolosuhteissa

Havahduin kesken työpäivän puhelimen hälyttävään ääneen, ensin luulin että lehtikauppias siellä vain soittelee. Mutta sitten tunnistin soittajan äänestä, langan päässä oli vanha Luton kävijä, Ivalon oma poika Portin Henkka. Henkka aikoi lähteä heti töiden jälkeen kalalle, ja kyseli minuakin mukaan. Asiaa hieman mietittyäni suostuin ehdotukseen. Ei muuta kuin kamppeet kasaan ja menoksi.

Kalastuskohteeksi valitsimme Keväjärvellä sijaitsevan Siskelijärven, joka on mitä mainioin, tuommoiseen lyheen muutaman tunnin kalareissuun. Perille päästyämme huomasimme heti että, tuuli oli liian kova perinteiseen uistatusmeininkiin." Keli oli kuin anoppi, kylmä ja kankea".

Tunnit kuluivat nopeaan. vettä satoi ja, tuulin niin perkeleesti! Välillä jouduimme käydä lämmittelemässä järven rannalla sijaitsevassa saunassa. Saunaa ei pystytty tietenkään lämmittämään, kun joku kulkija oli varastanut sieltä kiukaan ja katossakin oli miehen mentävä reikä. Sitten tuulenvire tyyntyi ja sadekkin lakkasi hetkeksi.

EI MUUTA kuin uutta uistinta siiman päähän ja takaisin laiturille heittelemään. Henkka kerkesi aikaisemmin laiturille, ja ensimmäisellä heitolla hyrräkelan jarru alkoi pitämään ääntä. " NYT ON ISO" Henkka huusi. Oma hidas löntystelyni vaihtui nopeasti pikajuoksioiden tunnetuksi tekemään etenemismuotoon. Juoksentelin pitkin rantaa ja etsin samalla haavia. Henkka väsytteli, sillä aikaa laiturin päässä kalaa. Lopulta löysin haavin ja pääsin itsekkin laiturille. Kala oli jo aika lähellä rantaa, ja teki lähtöjä. Valkoinen maha vain näkyi välillä. Sitten tajusin että siiman pääsä oli iso hauki eikä mikään taimen. En uskaltanut vielä kertoa tästä havainnostani Henkalle. Sitten Henkkakin huomasi hauen ja kiroili muutaman kerran, siinä vaiheessa ei enään tarttettu haaviakaan. Hauki alkoi olla jo sen verran väsynyt että se saatiin vedettyä rantaan helposti. Henkka punnitsi kalan uudella hienolla kalapuntarillaan. Hauen vonkale painoi 4,5 kiloa ja pituuttakin oli rapiasti 75cm. Iltapalaa syödessämme, ajatus jo kiiri maukkaissa haukipullissa, johon tämä hauenvonkale onkin oiva pääraakaine.

Terveisin HarjusAntero ja Ivalon oma poika Portin Henkka

2 kommenttia:

  1. Taas saadaan kiittää kamerattomuutta kuvien puutteesta. Kännykamera ei vaan oo julkasukelpoista.

    VastaaPoista
  2. Parempi paska kuva ku ei kuvaa ollenkaan. Kalajuttu ilman saaliskuvia on ku corolla ilman subbaria joka tunnetusti taas on kuin nainen ilman pillua.

    VastaaPoista