Päivä Ivalossa on sama ko viikko Hawaijilla. - Vuotin Mitri

perjantai 24. heinäkuuta 2015

Kalastusoppaana

Kesälomani alkoi viimein tai itseasiassa se alkoi jo kaksi viikkoa sitten, mutta ne vietin hieman lämpimämmissä oloissa. Pakkasin auton valmiiksi jo edellisiltana. Aamulla lähdin ajelemaan kohti pohjoista. Liikenne oli sopivan hiljaista, eikä porojakaan liiemmälti näkynyt. Pysähdyn vanhasta tottumuksesta Sodankylässä, pohjoispään Nesteellä, jossa söin lounaan.

Ivalossa pysähdyin Metsähallituksen palvelupisteellä ostamassa kalastusluvat. Kaikki olisi valmista kalastamista varten. Päätin kuitenkin vielä pysähtyä Keväjärvellä, Harjus-Anterolla, kuulemassa uusimmat kalajutut. 

Lapinkultalippispäinen isäntä itse olikin jo pihalla kalastusvarusteissaan. Huomioni kiinnittyi pihalla olleeseen Ruotsin kilvissä olevaan neliveto Volvoon. Onnittelin Anteroa uudesta autosta, mutta kulkine ei kuulemma ollutkaan Anteron vaan erään Surnulle suuntavan kalastusporukan. 

Samassa   kolmimiehinen poppoo saapukin. Olivat olleet vaihtamassa vaatteita. Lyötiin kättäpäivää. Herrat kertoivat suuntavansa Surnulle vasta seuraavana päivänä, joten kalastamaan teki mieli. Heillä oli tarkoitus mennäIvalonjoelle, mutta koska sinne ei saanut enää lupia oli seuraavanksi yritetty Juutuaa. Juutualle  myydään kuitenkin ainoastaan perhokalastuslupia, jotenki sekin idea piti hylätä. 

Seuruneen onneksi Harjus-Antero oli luvannut viedä herrat varmalle harripaikalle ja näytää samalla sopivan tasaisen leiripaikan, jonne seurueen teltan saisi hyvin pystettyä. Päätin liittyä mukaan. Lähdimme Anteron Corollalla kärkeen. Sovittin risteyksissä ja tienhaaroissa käytettävän vilkkukuittia. 

Herrat kantoivat varusteensa leiripaikalle ja alkoivat pystyttämään telttaa. Anteron kanssa tehtiin odotellessa kahvitulet. Juotiin kahvit ja käveltiin alas joelle. Harjuksia ja muutamia haukiakin saatiin. Herrat vaikuttivat tyytyväisiltä paikkaan. Ehdotin Anterolle, että käydään vielä illanpäälle uistelemassa järvellä. Heiluteltin retkueelle hyvästit ja lähdettiin järvelle. Inarilta saatiin kolme alamittaista taimenta ja kaksi ahventa. Hieno päivä!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti