Päivä Ivalossa on sama ko viikko Hawaijilla. - Vuotin Mitri

sunnuntai 28. elokuuta 2011

Sevettijärvellä osa 2/2

Takaisin Sevettijärvellä

Perillä avasimme kaljat ja istuimme vähän aikaa pirtin penkeillä. Laitoimme saunaan tulet, kannoimme vedet ja samalla reissulla heitimme muutaman verkon järveen, Mitrin mukaan varmoille siikapaikoille. Saunoimme, evästelimme ja pelasimme korttia. Uni maittoi.Aamulla lähdimme kokemaan verkkoja. Keli oli niin kuin se kuuluisa morsian. Kahdesta verkosta nousi kolme oivaa siikaa. Yksi oli vähän muita kookkaampi. Savustimme kalat ja keitimme potut. Syötyämme lähdimme takaisin järvelle uistelemaan. Kiersimme aikamme ympäri isoa Sevettijärveä. Kaikki vanhat ottipaikat osoittautuivat pettymyksiksi. Illan päälle laitoimme kolme verkkoa pyyntiin, ettei mene ihan hernekeittohommiksi.

Herätessä olo oli samanlainen kuin Bill Murray:lla Päiväni murmelina –elokuvassa. Pirtin radio pärähti itsestään päälle joka aamu kello 9.00, ja pysyi päällä kello 09.30 saakka. Radio Suomen ohjelmat tuntuivat toistavan itseään. Aamulla kuuli uudestaan samat jutut ja kappaleet, mihin edellisiltana oli nukahtanut. Keitimme kahvit. Vapaiden aamutoimien jälkeen lähdimme takaisin järvelle. Verkoissa oli tällä kertaa kaksi siikaa. Perkasimme kalat ja laitoimme suolaan.

Jatkoimme kalastusta heittelemällä veneestä. Tällä kertaa otimme mukaan myös ankkurin, ettei vene karahtaisi kiville tuulessa. Mitri ajoi moottorilla karikon reunaan. Laskimme ankkurin varovasti pohjaan, viime kesän Päijänteen konkoilusta viisastuneena. Ensimmäinen heitto ja heti kiinni. Kala osoittautui nopeasti pieneksi harriksi.Enempää kalaa ei tullut. Suuntasimme uuteen paikkaan ja siiman päässä jälleen alamittaisia. Kolmas paikka ja sama juttu. Jatkoimme uistellen takaisin tukikohtaan. Illaksi pyöräytimme siikakeiton.Seuraavana päivänä nukuimme pitkään. Ajelimme takaisin ytimeen, Ivaloon vasta illalla. Heikosta kalasaaliista huolimatta kaikin puolin onnistunut reissu. Lopuksi vielä matkamusiikivinkki Sevetin reissulle: Tiina Sanila - Tuõddâr Casanova.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti